středa 17. prosince 2014

Video 7: Rekonstrukce koupelny

Co je podle vás nejdůležitější místo, které lidi zajímá, když si kupují byt? Která část bytu má výrazný efekt, když je podařená, že máte větší chuť si byt koupit? Možná se vám to bude zdát nemožné, ale je to opravdu koupelna. Ačkoli se jedná o místo, ve kterém všeho všudy trávíte nejméně času ze všech obytných místností v bytě, je potřeba této místnosti věnovat dostatečnou pozornost, když se pouštíte do její rekonstrukce. Koupelna patří k místnosti, která si vyžaduje o něco větší investice než ostatní místnosti v bytě. Musí být funkční a hlavně když už ji vymyslíte, jen tak lehce ji nepředěláte. Proto jsme pro vás připravili video, které vám ukáže několik tipů, jak se rekonstrukce koupelny dá provést.




Každý projekt ať už v rozsahu rekonstrukce rodinného domu a nebo úpravy jedné místnosti v bytě vyžaduje jasný projektový plán a ujasněnou představu o tom, čeho chcete dosáhnout. Pojďme si teď společně, než shlédnete video, uvést základní postup, pokud se chystáte postavit koupelnu svých snů:

1) Ujasnění záměru
Co chcete rekonstrukcí získat? Proč se do rekonstrukce pouštíte?
Tyto dvě otázky doporučuji na úvod si ujasnit, než cokoli začnete bourat. Pokud si totiž uvědomíte, z jakého důvodu jste se chtěli do změny pustit, může vám to pomoci ve chvílích, kdy v průběhu rekonstrukce ztratíte nadhled. Většinou ve chvíli, kdy už není cesty zpět a vy vybíráte, začnou na vás tlačit nabídky prodejců, názory rodiny a kamarádů se pod tlakem těchto různých názorů může stát, že se rozhodnete pro něco, co byste vůbec nepotřebovali. Proto, když byste se do podobné situace dostali, stačí se zpátky vrátit k záměru a rozhodnutí, co si pořídit, bude mnohem snadnější.

2) Co všechno v koupelně potřebuji a chci
Na základě vašich představ a možnosti rozvodů, je potřeba si ujasnit, jaké zařizovací předměty chcete (umyvadlo, WC, sprchový kout, vanu, bidet, žebřiny - topení, úložný prostor, pračka...). Čím konkrétnější představu budete mít, tím lépe.

3) Dispoziční řešení koupelny
Pokud víte, co všechno v koupelně chcete, je možné začít její dispoziční návrh. Většinou je možné vybrat si z více variant. Pokud Vám vznikne více variant a vy se nebudete umět rozhodnout, doporučuji zkusit si v naprostém klidu a uvolnění představit, že už takovou koupelnu máte. Představíte si jednu variantu po druhé. Každou z nich si zkusíte maximálně představit. Jak se tam koupete, umýváte zuby a zkoušíte si uvědomit všechny souvislosti. Jestli je tam dost světla, jestli tam je dost místa, všechno při ruce atd. Takto si můžete lehce a s co největší pravděpodobností vybrat řešení, které vám bude vyhovovat a bude šité přímo vašim představám na míru.

4) Barevné a materiálové řešení
Úplně nejzásadnějším bodem, který z vaší koupelny udělá skvost, je vhodná volba barev a materiálů. Ve videu se zmiňujeme také o jiných materiálech než je dlažba a obklady. Pokud si nejste jisti a nemáte dostatečnou představu, doporučuji raději zvolit odborníka, než riskovat, že budete mít koupelnu, která se vám za velmi krátkou dobu okouká a nebude líbit.

5) Dekorační a funkční předměty
Výsledný dojem koupelny záleží také na detailech, jako jsou misky na mýdlo, kelímek na kartáček, držák na ručníky, různé předměty, které každodenně používáte a chcete je mít v koupelně po ruce. Také s nimi je důležité počítat. Pokud víte, že máte spousty drobných předmětů a věcí, které potřebujete mít na očích a po ruce, pak je určitě vhodnější volit velmi jednoduché barevné řešení koupelny, které společně s vašimi předměty dotvoří příjemnou místnost jako celek.

6) Osvětlení
V koupelně není světla nikdy dost. Určitě doporučuji, abyste při návrhu osvětlení mysleli kromě standardního osvětlení, také na nepřímé osvětlení podhledu, nik nebo jiných částí koupelny. Ve chvíli kdy budete relaxovat ve vaně určitě nepotřebujete mít rozsvíceno po celé místnosti, ale spíše oceníte jemné tlumené světlo. Dnes se dá velmi snadno zabudovat do nábytku LED osvětlení pomocí pásků nebo světel. Sortiment je bohatý, je potřeba jen vědět, k jakým účelům má osvětlení sloužit (fénování, líčení, relax při koupání, ...)



Řekli byste na začátku, že při rekonstrukci jedné malé místnosti je potřeba zohlednit tolik různých okolností? Může se v tuto chvíli zdát, že jde o velmi náročný proces, ale můžu vás ujistit, že pokud vás alespoň trochu podobné plánování a navrhování baví, ani nebudete vnímat, že o nějaký proces jde. Návrh koupelny si můžete udělat sami, ale potom doporučuji nastudovat si vše dostatečně tak, aby vás nic nepřekvapilo. Druhá možnost je oslovit firmu, která se návrhy zabývá a ví, jak detaily vychytat, abyste si mohli užít voňavou koupel ve své koupelně snů.

Napsala: Jana Dedecius Martochová




1 komentář:

  1. Jackpot City | Casino & Sportsbook | JTA Hub
    Check out the 천안 출장마사지 Jackpot City mobile app for 청주 출장안마 live sports 순천 출장샵 betting, and a quick download 부천 출장마사지 of your app. 전라북도 출장안마 It has been online since 1997.

    OdpovědětVymazat