úterý 27. května 2014

COARCHITECTS na XV. veletrhu v Novém Jičíně

Dne 24.5. a 25.5. se v Novém Jičíně na zimním stadionu konala XV. Přehlídka podnikatelů z okresu Nový Jičín. Veletrhu se účastnilo přibližně 64 vystavovatelů představujících nebo prodávajících své produkty či služby. Jedná se o iniciativu města Nového Jičína, které touto cestou chce rozšířit povědomí a o sortimentu místních firem. Akce není zaměřená na žádnou konkrétní činnost nebo téma, proto zde bylo možné spatřit stánky od prodeje šperků, oblečení po stavební firmy, materiály a služby spojené se stavebnictvím. Na tomto veletrhu jsme nechyběli ani my.



Naše firma se rozhodla veletrhu účastnit, abychom se dostali více do povědomí místních občanů. Byla to jedinečná akce, na základě které jsme umožnili lidem nahlédnout do našeho procesu tvoření a projektování pomocí výstupů, které jsme do této doby vytvořili. Vzhledem k odbornosti služeb, jež nabízíme, nepočítali jsme s tím, že bychom na veletrhu cokoli prodávali. Představit hlavní myšlenku našeho podnikání včetně toho, co jsme schopni investorům a zájemcům o návrhy přinést, bylo naše hlavní víkendové poslání. Pro ty, kteří si na veletrh nestihli zajít, a přeci jen by je zajímalo, co se o víkendu dělo, jsme sepsali tento článek.


Co jsme vystavovali?

Vzhledem k našemu pozdnímu přihlášení na veletrh, se nám dostalo menšího výstavního místa, než bychom si představovali, tedy plocha 2,5 x 2m. Byl docela oříšek na začátku vymyslet, jak se nám na tak malou plochu podaří dát všechno to, co jsme chtěli vystavit. Navíc při představě, že je náš stánek umístěný mezi dalšími vystavovateli, rozhodli jsme se, že nesmíme dopustit, aby naše prezentace zapadla mezi ostatní tak, že jí vůbec nepůjde vidět. Abychom se vyhnuli použití standardních supermarketových stanů, nechali jsme si vyrobit stánek přímo na míru. Ten nám vyrobila firma Zmasivu, dokonce jej vyrobili tak, že během 30 minut byl stánek postavený bez žádné složité práce a přemýšlení. Nejpracnější fáze nás teprve čekala, když jsme si vytáhli látku, kterou měl být celý stánek pokrytý, a zjistili jsme, že látky je dost tak akorát na horní část stěn. Nedalo se nic dělat, času do zavírání stadionu ubývalo a spousty práce s instalací bylo před námi. Proto jsme se rozhodli trochu zaimprovizovat a doufat, že efekt bude podobný. Jakmile se doinstalovali všechny obaly, plachty a stěny, přišla fáze „pavučinování“. Pomocí bavlnek jsme různými směry vedly šnůry, na které jsme následně vystavili jednotlivé naše projekty tak, aby si je mohli lidé přehledně prohlédnout. Kromě stánkových stěn, jsme měli připravené také tři modely našich realizací a několik druhů elaborátů. To vše se nám podařilo odprezentovat na kartonových stolech, které svým použitím perfektně zapadli do konceptu výstavy. Chtěli jsme návštěvníkům ukázat vše, co jsme schopni vytvořit a to i včetně nábytku na míru, který nám umožnil variabilně a hlavně rychle vše na místě uspořádat.

Největší perlou víkendové show byla ukázka návrhu interiéru pomocí tabletu. Když si investor od nás bude přát například návrh interiéru a hůře se mu představuje, jak to všechno vypadá z vizualizací, má možnost využít tento nástroj. Dostane do rukou tablet, a když se sám otáčí, tablet zaznamenává změnu světových stran a otáčí přesně podle toho také „vizualizaci“ v tabletu. Díky této aplikaci jste schopni si prohlédnout celý interiér dokola, dokonce i podlahu a strop, aniž byste ztratili představu o orientaci v prostoru. Vypadá to jako video vizualizace, jen s tím rozdílem, že veškeré otáčení si ovládáte vy sami, svými pohyby.




O čem naše prezentace byla?

Formou naší prezentace, jsme se snažili, abyste mohli „ochutnat“ část našeho umu a poznat, kdo se za názvem COARCHITECTS skrývá. Chtěli jsme, aby šlo vidět: 
  • že většina staveb, které tvoříme jsou ze dřeva, a nebo jiných přírodních materiálů 
  • že náš design je nejen moderní, jednoduchý a vzdušný, ale také vyjadřuje autenticitu a atmosféru individuálních klientů, je osobitý 
  • že umíme využívat moderní technologie tak, aby investor byl co nejvíce v obraze 
  • že pracujeme kromě počítačových programů také s modely, které nám umožňují představit naši myšlenku jasně 
  • že umíme komunikovat s dodavateli, aby se s tím nemusel trápit investor 
  • že naše návrhy na míru mají svůj smysl
  • že máme hlavu plnou nápadů, které si vždy najdou svého pravé místo a v pravém prostoru
  • a v neposlední řadě že umíme kromě návrhů, také dělat veškerou projektovou dokumentaci pro stavební řízení i provádění stavby


Snažili jsme se říct všechno, co šíříme neustále přes blog nebo webové stránky. Nyní jsme měli šanci říct to jinak, možná lépe, ale hlavně v kontaktu přímo s lidmi. Jsme rádi, za tuto zkušenost a příležitost. Doufáme, že na další naší prezentaci bude ještě větší příležitost, si promluvit, inspirovat se a nebo si předat vědomosti se všemi, které naše práce a činnost zajímá.

Napsala: Jana Martochová

1 komentář:

  1. In this class Direct CNC you'll use important considering skills to unravel real world problems. You will begin to find out about theEngineering Design Process and other basic ideas regarding engineering. You may also be taught to use computer-aided designs to heighten your understanding engineering.

    OdpovědětVymazat